Programma voor 10- tot 14-jarigen

U bent hier

Wat heeft TechnoTielt te bieden voor 10- tot 14-​jarigen?

Voor leerlingen van de 3de graad van het lager onderwijs en de 1ste graad van het secundair onderwijs is de industrie vaak onbekend terrein. Tijdens TechnoTielt dompelen de bedrijven en opleidingspartners de jongeren onder in de wereld van kunststoffen en textiel. Via 25 actieve demo’s en een kunststof-en textielshow leren de jongeren op een interactieve manier nieuwe materialen kennen en de werking van bedrijven uit de regio.

Educatief aanbod

Wat staat er op het menu voor de 3de graad lager onderwijs en de 1ste graad secundair onderwijs (leerjaar A en B)?

  • Het programma duurt anderhalf uur.
  • Vier actieve demo’s van telkens 15 min op de beurs (ongeveer 7 leerlingen/groep). Deze demo’s zijn uitgewerkt door de bedrijven en de opleidingspartners. De organisatoren maken een programma per groepje.
  • De Kunststof- en Textielshow, door PlastIQ.
    Een tipje van de sluier: “Kunststoffen en textiel zijn heel speciaal, je kan ze maken in allerlei vormen en kleuren en soms hebben ze wel heel bijzondere eigenschappen. Deze eigenschappen, ontdekken we via proefjes. We gaan zelf de kunststoffen maken en… doen ze even snel weer verdwijnen. Of toch niet?”

Praktische informatie & inschrijven

Wanneer: donderdag 8 februari 2018. Er is keuze uit drie tijdsblokken:

  • Van 08u45 tot 10u15 (VOLZET)
  • Van 10u30 tot 12u00 (VOLZET)
  • Van 13u00 tot 14u30 (nog enkele plaatsen beschikbaar)

Je kan je voorkeur doorgeven via het inschrijvingsformulier. Je bent best 15 minuten vooraf met je klas aanwezig voor het onthaal. Er worden 240 leerlingen toegelaten per tijdsblok.

Waar: Europahal van Tielt (Generaal Maczeckplein 5).

Inschrijven is mogelijk via het webformulier op deze website. Opgelet: de inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 12 januari of wanneer het event volzet is.

Heb je nog vragen of wens je meer informatie?

Voor meer informatie over het programma of over de inschrijving van je school kan je terecht bij Els Dekleermaeker van PlastIQ via els.dekleermaeker@plastIQ.be of M: 0497 55 00 87