Programma voor 16 tot 19-jarigen

U bent hier

Wat heeft TechnoTielt te bieden voor 16 tot 19-jarigen?

Leerlingen uit de derde graad staan voor belangrijke keuzes: verder studeren? Zo ja, wat ga ik kiezen? Gaan werken? Zo ja, wat wil ik doen? De mogelijkheden in de industrie zijn voor veel jongeren onbekend terrein. En onbekend is vaak onbemind!

De bedrijven en opleidingspartners van TechnoTielt willen jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs de innovatieve textiel- en kunststofindustrie, de jobs en de studierichtingen laten ontdekken. Want ook voor hen kan deze industrie uit de regio heel wat toekomst bieden!

Educatief aanbod

Wat staat er op het menu voor de 16 tot 19-jarigen uit het ASO, TSO, BSO en KSO?

  • Een wetenschappelijke textiel-en kunststofshow van 45 minuten (75 leerlingen/groep) door Lieven Dewaele, een expert in de textielindustrie met 30 jaar ervaring.
  • Eén workshop van 45 minuten (15 leerlingen/groep). Er zijn 7 workshops waaruit je als leerkracht een keuze kunt maken.
  • Zes actieve demo’s van telkens 15 min op de beurs (5 leerlingen/groep). De organisatoren houden rekening met de studierichting bij de koppeling van de 30 verschillende actieve demo’s en de leerlingengroepjes.

Klik hier voor een volledig overzicht, met een omschrijving van de textiel- en kunststofshow, de workshops en de actieve demo’s. 

Praktisch ​info en inschrijven

Het programma duurt in totaal 3,5 uur, met 15 minuten onthaal en 15 minuten pauze inbegrepen. Dit programma is voorzien op vrijdag 9 februari 2018, van 8u30 tot 12u, in de Europahal van Tielt. Interesse? Inschrijven kan via dit webformulier. De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 12 januari of wanneer het event volzet is.

De Europahal (Generaal Maczeckplein 5)​ ligt op 1,5 km van het station van Tielt. Indien uw school problemen ondervindt om de Europahal te bereiken, kunnen de organisatoren gratis busvervoer regelen.

Vragen of meer informatie? 

Voor meer informatie over het programma van TechnoTielt kunt u steeds terecht bij ​Veerle Breemeersch of Stéphanie Vandenbussche (Academie voor de Toekomst).