Tony De Wielemaeker

U bent hier

De gepassioneerde Tony De Wielemaeker (45) uit Pittem werkt al 17 jaar bij Balta (Tielt). Al vanaf dag één, wist Balta dat Tony heel wat in zijn mars heeft. Zijn carrière nam snel vaart toen hij na tien maanden verantwoordelijke werd van het labo. Sindsdien is Tony in het bedrijf steeds verder doorgegroeid en heeft hij heel wat verschillende, uitdagende functies uitgeoefend.

Als laborant in de afdeling labo-extrusie was hij betrokken bij het prille begin van het productieproces. Vandaag staat hij als planner (afdeling latex/scheren) in voor de korte- en middellange termijn planning van het productgamma waarmee hij optimaal rekening houdt met de beschikbare resources.

Kan je jouw functie wat meer toelichten, Tony?

De dienst planning staat garant voor een professionele en klantvriendelijke service waarbij de producten binnen de 14 dagen bij de klant geleverd worden. Samen met mijn collega’s zijn we erin geslaagd om de servicegraad tot 95-98% op te krikken”, vertelt hij enthousiast. Zijn jarenlange expertise en ervaring in het vak, maken het mogelijk om bij wijzigingen van projecten, de puzzel tijdig op te lossen.

“Elke keer ik een perfect afgewerkt tapijt zie, ben ik trots op het product dat we maken!”

Hoe verliep de omschakeling naar jouw huidige functie?

In het begin miste ik vooral het sociaal contact. Maar al snel heb ik dit aspect kunnen goedmaken en momenteel heb ik zowel contact met de sales als met de productie. Mijn huidige functie doe ik zeer graag, ik weet elke dag wel wat gedaan!”, knipoogt Tony.

Wat motiveert je in je job na 17 jaar werken bij Balta?

Ik heb me hier altijd goed gevoeld. Het team bestaat uit goede collega’s waarbij ik nog nooit een conflict heb ervaren. Daarnaast is het leuk om vooruit te gaan binnenin het bedrijf. De kansen die we van het management krijgen, is ook een grote motivator”, zegt Tony vrolijk.

Hoe zou je technische profielen willen overtuigen om bij Balta te komen werken?

De sterkste aantrekkingspunten van Balta zijn naast de doorgroeimogelijkheden en de uitdagingen ook de focus op innovatie en creativiteit en de aanwezigheid van het hypermoderne machinepark.

Heb je nog andere functies voor ogen?

Hoofd planning, misschien? Van zodra de tijd rijp is, natuurlijk!

 

Tony, nog veel succes met je verdere carrière bij Balta!