Amber Scholtes

U bent hier

Ook het Koninklijk Atheneum Tielt is van de partij op TechnoTielt! Amber Scholtes uit het 5de jaar Wetenschappen-Wiskunde kijkt alvast uit naar de job- en opleidingsbeurs TechnoTielt. Deze 16-jarige KAJ-leidster uit Meulebeke heeft een sterke interesse in wetenschappen.

Stefanie Van de Steene, leerkracht fysica en Jan De Vos, Technisch Adviseur van het Koninklijk Atheneum Tielt, Campus De Reynaert, erkennen het belang van deze niet-zo-klassieke beurs.

Weet je al welke studies je na het middelbaar onderwijs zal aanvatten?

“Momenteel heb ik nog geen idee! Wellicht zal ik kiezen voor biologie of biochemie, maar ik moet het aanbod van het hoger onderwijs nog nagaan”, vertelt Amber.

Heb je al gehoord van TechnoTielt?

“Ik weet dat we met de klas TechnoTielt gaan bezoeken. Het lijkt me zeker de moeite! Vanuit mijn opleiding en interesse in wetenschappen, is TechnoTielt een unieke kans om kennis te maken met toekomstige opleidingen en jobmogelijkheden bij bedrijven uit de regio,” zegt Amber.

Jan: “Voor studenten uit het ASO kan TechnoTielt een belangrijke kans zijn om voeling te krijgen met de diverse bedrijven uit de regio. Een bezoek aan de beurs kan bijdragen tot het maken van de juiste studiekeuzes. Vooralsnog is werkplekleren of duaal leren nog te weinig aanwezig voor leerlingen uit het ASO. Uiteindelijk moeten ze na het middelbaar beslissen hoe ze hun toekomst verder vorm zullen geven.”

Stefanie: “TechnoTielt gaat verder dan een gewone SID-in-beurs. Het is veel praktischer met doe-opdrachten voor de leerlingen én de bedrijven zijn zelf aanwezig, waardoor leerkrachten en leerlingen interessante contacten kunnen leggen. Het is vooral een héél leerrijke, actieve en vernieuwende beurs.”

“TechnoTielt geeft richting aan de toekomst! Leerlingen zien opleidingen en bedrijven naast elkaar staan waardoor een compleet plaatje gevormd wordt!”

Wat is er zo bijzonder aan TechnoTielt?

“TechnoTielt biedt een compleet plaatje. Opleidingsinstanties en bedrijven staan naast elkaar en laten leerlingen kennismaken met de sector via creatieve demo’s. Naast leerlingen en studenten wordt ook speciale actie ondernomen om werkzoekenden toe te leiden naar een job in de sector”, zegt Jan.

"Op TechnoTielt kunnen leerlingen, studenten, werkzoekenden en het brede publiek de diverse (toekomst)mogelijkheden met betrekking tot de kunststof- en textielsector ontdekken én hun blik op de sector verruimen!”, benadrukt Jan.

 

Amber, Stefanie en Jan, we zijn blij jullie te mogen verwelkomen op TechnoTielt 2018!