Nadine Spessart - Injextru Plastics

U bent hier

Nadine Spessart is een 21-jarige, gedreven en sportieve jongedame uit Aarsele die sinds september 2017 aan de slag is als lijnoperator in opleiding bij Injextru Plastics (Tielt).

Nadine leerde Injextru Plastics tijdens haar stage kennen en ook tijdens de zomermaanden werkte ze er als jobstudente. Vanop de werkvloer maakte ze van zeer nabij kennis met het productieproces.

Nadine, je werkt nog niet zo lang bij Injextru Plastics?

Nee, dat klopt. Ik ben halverwege september gestart. In het verleden heb ik stage gelopen binnen de opleiding Sociaal-Technische Wetenschappen. Tijdens mijn stage voerde ik metingen uit in het labo. Maar al snel had ik door dat laborant worden niets voor mij is. Ik ben er véél te actief voor.

Heb je het gevoel dat bepaalde competenties of vaardigheden ontbreken voor deze functie omwille van je vooropleiding?

In het begin moest ik mijn technische vaardigheden wat bijschaven maar vanuit mijn gedrevenheid en leergierigheid kon ik snel bijbenen. We krijgen vaak een-op-een begeleiding. Zo werken we altijd samen met collega’s. De opleidingen zijn individueel waardoor we snel iets onder de knie krijgen. Nauwkeurigheid, technisch inzicht, flexibiliteit en motivatie, dat zijn competenties waar je al een heel eind mee komt!

Wat vind je zo leuk aan je job?

De job is variërend, uitdagend en je leert elke dag wel iets bij. Je weet nooit wat je te wachten staat. Soms start je de dag met de idee van: ‘Het wordt een rustige dag, maar plots merk je dan in de loop van de dag dat machines bijgesteld moeten worden of de lijn niet meer optimaal loopt. Deze zaken oplossen, gaat vaak gepaard met de nodige uitdagingen, wat de job nooit saai maakt!

“Alles op zijn tijd. Maar… het zou wel leuk zijn om ooit als vrouw ploegbaas te zijn!”

Hoe zie je je toekomst bij Injextru Plastics?

Het zou wel tof zijn om ooit als vrouw ploegbaas te zijn. Er werken hier niet zo veel vrouwen! (knipoogt). Ik ben gestart als verpakker en nu, twee maanden later, ben ik al in opleiding voor operator. Stap voor stap gaan we verder.

Heb je al gehoord van TechnoTielt?

Jazeker, ik heb TechnoTielt bezocht in 2014 toen ik school liep bij de Campus De Reynaert in Tielt. Het was een leuk en leerrijk bezoek. We namen deel aan verschillende, praktische proeven, maakten kennis met 3D-printen en de eindeloze mogelijkheden van de lasermachine. Dit maakte het bezoek nog interessanter en boeiender!

Nadine, we zien je terug op zaterdag 10 februari in TechnoTielt 2018! We wensen je nog heel veel succes met je verdere loopbaan. 


Ook geïnteresseerd in een job als van Nadine? Kom naar TechnoTielt op 8 of 10 februari en ontdek alle vacatures.