Dries Nuytten - Quadrant

U bent hier

De 21-jarige Dries Nuytten uit Ingelmunster wist na zijn studie Elektriciteit-Elektronica niet meteen waar hij aan de slag zou gaan. Tijdens zijn zoektocht naar werk maakte hij kennis met het KIEM-traject. Op zes weken tijd, werd hij via dit traject opgeleid tot operator innovatieve kunststofmaterialen. Aansluitend kreeg hij de kans om zich tijdens zijn maand stage bij Quadrant (Tielt) te bewijzen. Al snel resulteerde dit in een IBO-contract waarbij hij de volgende zes maanden opleiding kreeg op de werkvloer. Dries verzilverde dit met een vast contract.

Wat maakt je job zo boeiend?

Voor mijn functie moet je héél nauwkeurig kunnen werken. Focus on the job! Het is van belang om zo precies mogelijk je werk te verrichten. Stel, een bout wordt niet voldoende aangedraaid, dan kan dit leiden tot een kost van 24 uren in de productie. Daarnaast is het een variërende job met de nodige uitdagingen. Naast de goede, onderlinge verstandhouding tussen collega’s krijgen de arbeiders evenzeer inspraak van het management bij de aankoop van nieuwe besturingssystemen.

Quadrant is een grote, internationale speler binnen de kunststofsector, toch zijn de werknemers geen nummers, maar gelijkwaardige collega’s!

In de twee jaar dat ik nu werk, blijft Quadrant innoveren en investeren. Ook in zijn medewerkers. Zo kunnen wij als er nieuwe vacatures opengesteld worden, intern solliciteren voor deze functie(s) en krijgen wij voorrang. Wij zijn helemaal geen nummers, maar wel collega’s die elkaar bijstaan met raad en daad.

Heb je al gehoord van TechnoTielt?

Jazeker, in 2014 heb ik met de klas TechnoTielt bezocht. Heel wat kunststof- en textielbedrijven waren aanwezig en brachten hun nieuwste producten mee. Ook voor scholen biedt de kennismaking met de sector een grote meerwaarde. Toen ik in het laatste jaar zat, werkten wij amper rond kunststof. Ik heb de indruk dat dit wel aan het veranderen is, zo vertelde een vriend mij onlangs dat hij voor zijn eindwerk in VTI Tielt een handvat in kunststof maakt.

Kom gerust nog eens langs bij TechnoTielt op zaterdag 10 februari. Misschien is het wel het ideale (netwerk)moment om terug met de collega-KIEM’ers in contact te komen. Wat denk je van een reünie op TechnoTielt?

Ja, dat zou tof zijn! Na de opleiding hadden we vooropgesteld om na zes maanden eens af te spreken. TechnoTielt lijkt me hiervoor inderdaad de ideale gelegenheid.