Wim Vandenberghe - TE Connectivity

U bent hier

Wim Vandenberghe (39) is Mold Technoloog bij TE Connectivity (Oostkamp). Hij staat in voor procesverbeteringen en reparatiewerken.

Twintig jaar geleden startte hij bij TE Connectivity als profielslijper na zijn studierichting A2 Mechanica. Hij is dankbaar voor de vele kansen die hij tijdens zijn loopbaan gekregen heeft. “Elke stap die ik richting deze functie heb gezet, is prachtig, maar ik ben zeker niet de enige die deze kansen aangeboden kreeg! Heel wat collega’s zijn de voorbije jaren doorgegroeid!”, beklemtoont Wim.

Zijn jullie op zoek naar nieuwe medewerkers met een technische opleiding?

Vandaag de dag is het een uitdaging om voldoende werknemers te vinden met een technisch profiel zoals bijvoorbeeld A2 of A3 Mechanica. Op onze afdeling alleen al zoeken we vijf mensen! Vaak beslissen jongeren om nog een aanvullende of specifieke opleiding te volgen of gaan ze voor een job die niet meteen gerelateerd is aan ‘de mechanica’. Nochtans is (elektro)mechanica in onze sector zeer belangrijk; denk maar aan bijvoorbeeld een spuitgietmachine bedienen, frezen, lassen,…

Nieuwe collega’s worden bijgestaan door een ervaren medewerker (peter/meter) die hen gedurende één jaar begeleidt!

Naast een afwisselende job, bieden we ook ondersteuning in het eerste jaar via een peterschapsformule. Voor nieuwe medewerkers heeft TE Connectivity een ‘peterschapsformule’ geïntroduceerd. Een ervaren medewerker (peter/meter) begeleidt hen tijdens de uitoefening van de job, door in duo samen te werken. Het doel is om geleidelijk aan af te bouwen tot de ‘nieuwe’ collega autonoom aan de slag kan.

Op welke manier proberen jullie contacten met scholen te leggen?

Gastlessen, bedrijfsbezoeken en stages versterken het contact tussen de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Dit is voor leerlingen en scholen dé manier om kennis te maken met lokale bedrijven. TechnoTielt sluit hier perfect bij aan. De bedrijven hadden duidelijk kosten noch moeite gespaard om hun stand zo uitnodigend mogelijk op te bouwen. Door het uittesten van verschillende actieve demo’s konden leerlingen, werkzoekenden en het ruime publiek het volledig verhaal van de kunststof-, textiel- en metaalbedrijven ontdekken!

Hoe zou jij de kunststofsector omschrijven?

Kunststof is veel ruimer dan de meeste mensen denken! Er zijn zovéél verschillende branches in de sector. Waar bepaalde kunststofbedrijven zich specialiseren in de vervaardiging van bijvoorbeeld bureaumaterialen, creëren wij hoogtechnologische materialen voor de autosector. Dit vraagt om een ander productieproces en toont duidelijk de diversiteit binnen éénzelfde sector!

 

Wim, alvast bedankt voor dit boeiend gesprek. Tot op TechnoTielt 2018!