Leen Maes - Vulkoprin

U bent hier

De 31-jarige Leen Maes is sinds drie jaar actief bij Vulkoprin als Chief Financial Manager en HR Manager. Daarmee maakt de derde generatie zijn intrede binnen het familiebedrijf dat wereldwijd gekend is als wielenfabrikant. Voor deze ‘nieuwe wind’ vormen maatschappelijk verantwoord ondernemen én duurzaam personeelsbeleid belangrijke fundamenten voor de verdere uitbouw van het bedrijf. “Mensen maken het verschil bij ons!”, benadrukt Leen.

Had je als kind al ambitie om later aan de slag te gaan bij Vulkoprin?

Wat wil je later worden? Het was de vraag die ik vaak moest beantwoorden tijdens mijn lagere schooltijd. En steeds had ik hetzelfde antwoord klaar: ‘CEO, ik doe later hetzelfde werk als mijn papa!’ Eenmaal in het middelbaar stond ik er minder bij stil. Ik hoorde af en toe wel eens iets over het reilen en zeilen van het bedrijf, maar ik werd niet in die richting geduwd. Zo koos ik om aan de universiteit de opleiding rechten te studeren. Aansluitend werkte ik een drietal jaar als juriste voor kmo’s bij Deloitte. Maar omdat ik te veel reflecteerde naar ons familiebedrijf, heb ik uiteindelijk toch de stap naar het ondernemerschap gezet. De microbe zit in je bloed.

Ondernemen het zit in je bloed!

Wat vind je zo leuk aan het ondernemerschap?

Als ondernemer is het boeiend en vaak ook een uitdaging om ervoor te zorgen dat alle medewerkers in een bedrijf of organisatie hun steentje bijdragen en zich hierbij nuttig voelen. Het is niet evident om iedereen op dezelfde manier te motiveren maar als uit kleine zaken blijkt dat mensen zich hier goed voelen, dan geeft dit een grote voldoening. Zo had een ploegchef op één van de affichageborden de tekst ‘Goed gewerkt’ geschreven. Als antwoord volgde: ‘Merci chef!’ Dit voorbeeld zegt meer dan 1.000 woorden!

Als ondernemer is het mijn drijfveer om onze werknemers kansen te kunnen geven en hen te motiveren om zich als intrapreneur op te stellen. Een aangename werkomgeving draagt bij tot het stimuleren van creativiteit en kan leiden tot mogelijke verbeteringen en innovaties waar we met z'n allen trots op kunnen zijn!

Met welke uitdagingen krijg je als ondernemer te maken in de kunststofsector?

Het is een uitdaging om voldoende, technische profielen te vinden. Net omwille van de groei zetten we onze zoektocht actief verder en zetten we onder andere gericht in op schoolverlaters, mensen met een migratie-achtergrond,... We bieden trainingen on-the-job aan, gezien er in ons bedrijf ook specifieke functies zijn waarvoor er weinig tot geen vakspecifieke opleiding in het onderwijs voorzien is. Ook zetten we sterk in op het stimuleren van verbondenheid mét en tussen de werknemers, door hen bijvoorbeeld met andere afdelingen in het bedrijf kennis te laten maken tijdens bedrijfsrondleidingen.

Hoe zou je de kunststof- en metaalsector omschrijven?

De kunststof- en metaalsector is een zeer stabiele, innoverende sector met héél wat werkgelegenheid. We moeten dit nog méér uitdragen. De Tieltse ondernemers en hun werknemers mogen terecht trots zijn op de producten die ze op de markt brengen. We mogen gerust wat minder bescheiden zijn!

 

Leen, we nodigen je graag uit op TechnoTielt! Misschien leer je er enkele nieuwe, enthousiaste, en leergierige werknemers kennen.